NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία / Φλέγομαι

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Φλέγομαι
Torbjörn Säfve

Εκδόσεις
Μεταίχμιο

ISBN: 978-618-03-1076-4
Μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης
Σελίδες: 592
Σχήμα: 14 x 21cm
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 19/10/2017

Τιμή | 16.92 €

προσθήκη στο καλάθι

 26 Μαρτίου 1930, ο τριανταεπτάχρονος ρώσος ποιητής Βλαντί‘ιρ Μαγιακόφσκι νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική ‘ε κατάθλιψη· λίγες ‘έρες αργότερα θα αυτοκτονήσει φυτεύοντας ‘ια σφαίρα στην καρδιά του. Ενθουσιώδης και διαυγής, ανυποχώρητος και απελπισ‘ένος, ο Μαγιακόφσκι θα σφραγίσει ‘ε τον θάνατό του το τέλος της σοσιαλιστικής αθωότητας. Σε αυτό το εκρηκτικό ‘υθιστόρη‘α ξεδιπλώνονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα της ζωής του και παράλληλα φωτίζεται όλη του η αντικο‘φορ‘ιστική διαδρο‘ή που ταυτίστηκε ‘ε τα πρώτα χρόνια της Ρωσικής Επανάστασης. Συ‘πρωταγωνιστές του ιστορικά πρόσωπα, ποιητές, καλλιτέχνες και θεωρητικοί, οι οποίοι ‘έσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου εξηγούν ‘ε πάθος τις απόψεις τους και διαπληκτίζονται ή συ‘φωνούν, ζωντανεύοντας ‘ια εποχή που πραγ‘ατικά έφερε «τον κόσ‘ο ανάποδα».

Ο Σέβε και ο Γρηγόρης Κονδύλης, ‘ε την εύστοχη και καλοδουλε‘ένη ‘ετάφρασή του, ζωντανεύουν τον ποιητή της πίστης και της ανυπακοής, του έρωτα και της διαρκούς εξέγερσης και προτείνουν τον λόγο του ως απάντηση στις σύγχρονες ιδεολογικές αναζητήσεις. 
Τιτίκα ∆η‘ητρούλια, Το Βή‘α

Ο Σέβε έχει γλώσσα, τα‘περα‘έντο και καλλιτεχνική φαντασία ? ιδιότητες που τον καθιστούν ικανό να φέρει εις πέρας την ταύτισή του ‘ε τον Μαγιακόφσκι. Το λιγότερο που ‘πορώ να πω είναι: εντυπωσιακό!
Aftonbladet