NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Μυθιστόρημα / Ιστορικό μυθιστόρημα / Ήμουν η τρίτη σύζυγος του Αποστόλου Παύλου (ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ)

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Ήμουν η τρίτη σύζυγος του Αποστόλου Παύλου (ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ)
Μάρα Μεϊμαρίδη

Εκδόσεις
Ιδιωτική Έκδοση

ISBN: 978-618-819-232-4
Σελίδες: 738
Σχήμα: 14 x 21cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 06/10/2022

Τιμή | 24.3 €

προσθήκη στο καλάθι

 

Η Ραχέλ, μια νεαρή Εβραιοπούλα γεννιέται στην Κρήτη το έτος 48, επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Μεγαλώνει και γαλουχείται από τις πνευματικές Μάγρες, που την μυούν στις πολεμικές και θεραπευτικές τέχνες. Ερωτεύεται παθιασμένα, πολεμάει, συνωμοτεί, πουλιέται σαν σκλάβα, δραπετεύει και είναι αυτόπτης μάρτυρας στη συγγραφή των Ευαγγελίων στη Ρώμη του έτους 75.

Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, Κρήτη, 1ος αιώνας, πόλη της Γόρτυνας

Γεννήθηκα στην Κρήτη στις 13 Μαΐου του 8ου έτους του αυτοκράτορα Κλαύδιου. Ο πατέρας μου ήταν έμπορος και είχε πλοία που ταξίδευαν στην Κυρήνη, στην Κύπρο, στο Ισραήλ και στην Αίγυπτο. Η οικογένειά μου είναι εβραϊκή, πιστεύουν στον Γιαχβέ και αυτά τα χρόνια η Κρήτη είχε πολλούς Εβραίους της διασποράς.

Το νησί μας, την Κρήτη , όπως και την Κυρήνη, κυβερνούν οι Ρωμαίοι από παλιά. Είμαστε Επαρχία της Ρώμης, υπόδουλοι σε αυτή. Με την οικογένειά μου μένουμε στην πρωτεύουσα της Κρήτης, τη Γόρτυνα. Έχει πολύ δρόμο για να κατέβεις από τη Γόρτυνα στη θάλασσα, κάτω στα λιμάνια, στους Καλούς Λιμένες, στη Λέβην, αλλά η Κρήτη υποφέρει πολύ από τους πειρατές. Κάποτε οι άνθρωποι ζούσαν πιο κοντά στο γιαλό, αλλά κάθε τρεις και λίγο έρχονταν οι πειρατές και τους χτυπούσαν. Κλέβανε κότες, γυναίκες, παπλώματα, χυλοπίτες και μετά βάζανε φωτιές. (...)

Άλλα βιβλία του συγγραφέα