NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Έλληνες Εκδότες / Πλανητάριο / Πρόσθεση / Πρόστιμα & Κυρώσεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας Κ.Φ.Δ. Ν. 5104/2024 - Ανάλυση και Ερμηνεία

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Πρόστιμα & Κυρώσεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας Κ.Φ.Δ. Ν. 5104/2024 - Ανάλυση και Ερμηνεία
Αντώνης Α. Νασόπουλος

Εκδόσεις
Πρόσθεση

ISBN: 978-618-86479-4-7
Σελίδες: 452
Σχήμα: 17Χ24cm
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2024

Τιμή | 45 €

προσθήκη στο καλάθι

 

Περιέχει:

1. Ολοκληρωμένη Ανάλυση του Νέου Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: Το βιβλίο προσφέρει μία εις βάθος ανάλυση του πρόσφατα ενημερωμένου Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (Ν. 5104/2024), συμπεριλαμβανομένων πρακτικών παραδειγμάτων και λεπτομερών εξηγήσεων των νέων ρυθμίσεων. Καλύπτει όλο το φάσμα των φορολογικών παραβάσεων και των αντίστοιχων κυρώσεων, παρέχοντας σαφήνεια σε σύνθετα θέματα όπως η υποβολή ανακριβών δηλώσεων, η παρεμπόδιση, η συνέργεια και τα εγκλήματα φοροδιαφυγής.

2. Πρακτικά Παραδείγματα και Μελέτες Περίπτωσης:

Με 32 πρακτικά παραδείγματα, το βιβλίο δεν περιορίζεται μόνο στην επεξήγηση των νέων νόμων, αλλά δείχνει μέσα από ζωντανά παραδείγματα τι πρέπει να κάνετε και τι να αποφύγετε στην καθημερινότητά σας ως λογιστές. Αυτή η προσέγγιση θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τις νέες διατάξεις και να τις εφαρμόσετε, σίγουροι ότι δεν κάνετε λάθος.

3. Συγκρίσεις με τον Προηγούμενο Κώδικα: Οι μοναδικές αναλύσεις που περιέχονται στο βιβλίο δίνουν τη δυνατότητα να εμβαθύνετε στο θέμα και η σύγκριση με τον παλαιό Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας θα λύσει πολλά προβλήματα σε επικείμενους ελέγχους. Αυτός ο οδηγός είναι ανεκτίμητος για την καθημερινή λειτουργία των λογιστικών γραφείων, των ελεγκτικών εταιρειών, καθώς και των λογιστηρίων επιχειρήσεων. Μην χάσετε την ευκαιρία να αποκτήσετε αυτό το πολύτιμο εργαλείο που θα σας βοηθήσει να παραμείνετε ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι για κάθε σχετική φορολογική πρόκληση.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας και σας διαβεβαιώνουμε ότι αυτό το βιβλίο θα γίνει ο απαραίτητος σύμβουλός σας αντιμετώπισης των νέων προκλήσεων.

Με εκτίμηση,

Η Ομάδα των Εκδόσεων ΠΡΟΣΘΕΣΗ

Σημείωμα του Εκδότη: Ο εκδότης Θάνος Αλαφογιάννης τονίζει τη σημαντικότητα του νέου αυτού βιβλίου ως εργαλείου για την αποφυγή προστίμων και την κατανόηση των νέων διατάξεων μέσα από πρακτικά παραδείγματα και συγκρίσεις με τον προηγούμενο Κώδικα.

Πηγή:δελτίο τύπου εκδ.Πρόσθεση

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Αγαπητοί αναγνώστες, με τη συγκεκριμένη έκδοση βιβλίου προσπάθησα να δημιουργήσω ένα εύχρηστο σύγγραμμα που έχει ως αντικείμενο μελέτης τα πρόστιμα και τις κυρώσεις που προβλέπονται από τον τροποποιημένο Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (Κ.Φ.Δ.) Ν.5104/2024 για παραβάσεις σχετικές με την υποβολή δηλώσεων, την τήρηση λογιστικών αρχείων, τη διαβίβαση πληροφοριών στη φορολογική διοίκηση και την απόκρυψη φορολογητέας ύλης. Επίσης πραγματεύεται ειδικότερα ζητήματα που αφορούν την επιβολή, κοινοποίηση και πληρωμή προστίμων, κυρώσεις σε περίπτωση υποτροπής, παρεμπόδιση, υπόθαλψη και συνέργεια, απαλλαγή λόγω ανωτέρας βίας, κυρώσεις σε περίπτωση συρροής παραβάσεων, εγκλήματα φοροδιαφυγής, αυτουργοί και συνεργοί. Το παρόν σύγγραμμα μπορεί να αποτελέσει βοήθημα για συναδέλφους λογιστές - φοροτεχνικούς, προϊσταμένους λογιστηρίων, Ορκωτούς Ελεγκτές - Λογιστές, Δικηγόρους, φοιτητές οικονομικής και νομικής κατεύθυνσης, για να επιτελέσουν το πολυδιάστατο έργο τους. Το περιεχόμενο του βιβλίου έχει δομηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να παρουσιάζει στον αναγνώστη τα σχετικά άρθρα του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ΚΦΔ) του Ν.5104/2024 εμπεριέχοντας αναλυτική παρουσίαση της σχετικής διάταξης με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και αναφορά της σχετικής διάταξης με το προϊσχύον καθεστώς. Σε κάθε άρθρο παρουσιάζονται οι ερμηνευτικές - εφαρμοστικές του διατάξεις, σχόλια - επισημάνσεις και πληθώρα παραδειγμάτων. Εμπεριέχονται τέσσερα σχετικά παραρτήματα που έχουν ως αντικείμενο τους, την σύνδεση των διατάξεων του Ν.4987/2022 με νέες διατάξεις του Ν.5104/2024, την αναφερομένη νομοθεσία, τον ισχύον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (Κ.Φ.Δ.)του Ν.5104/2024 και τον Ν.2523/1997. Το συγκεκριμένο βιβλίο έρχεται να συμπληρώσει τα κενά στα ήδη υπάρχοντα συγγράμματα και λοιπούς οδηγούς με την συγκέντρωση των επιμέρους διατάξεων και ερμηνευτικών εγκυκλίων ανά θεματική ενότητα από την «ματιά» του Λογιστή - Φοροτεχνικού. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να αφιερώσω το σύγγραμμα αυτό στην σύζυγό μου Ξένια, και την κόρη μας Ανδριάνα, για τη στήριξη που μου προσέφεραν και την κατανόηση που επέδειξαν για τη σπατάλη πολύτιμου χρόνου μακριά από την οικογένεια.

Αντώνης Α. Νασόπουλος

Πηγή:δελτίο τύπου εκδ.Πρόσθεση